One Drop Zen Slovenija

One Drop Zen: Indosan Sogenji, 2018

avgust 2018 | Indosan Sogenji, Indija

Sredi Indije deluje zen budistični samostan Indosan Sogenji, ki ga vodi menih Bodhidhamma. V okolju, kjer se čas vrti počasneje kot v Evropi, se samostan gradi in razvija ter izpolnjuje eno najpomembnejših funkcij: menih Bodhidhamma z vso srčnostjo skrbi za otroke in mladino, ki so v samostanu našli svoj dom, svoje zatočišče.

To poletje smo Myoko, Kojun, Seiga, Seijitsu in Zenetsu odpotovali tja ter po naših najboljših močeh pomagali pri urejanju samostana in pri delu z otroci.


V samostanu se nam je pridružil tudi japonski zenovski mojster Shodo Harada Roshi, ki je tam vodil petdnevni intezivni meditacijski trening (sesshin), ki so se ga udeležili številni praktikantje iz različnih delov Indije. Svojim učencem se je posvečal tudi s treningom na štiri oči (sanzen) in za številno množico, ki je obiskala samostan, vodil zenovski festival. Priredili smo mu tudi kratko slavje za njegov 78. rojstni dan.


Nekaj časa smo lahko namenili tudi poučevanja karateja, kar je otroke še posebej navdušilo in jim popestrilo urice v samostanu.


Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali sredstva za pomoč otrokom in samostanu.


Gassho!